Introductie

Ik ontdekte dat ik het erg leuk vind om mensen te helpen begrijpen hoe ze in elkaar steken, om de unieke eigenschappen die iedereen heeft te vieren en de verschillen daarin tussen mensen te overbruggen.

Ik ben erg enthousiast over Myers Briggs (MBTI). Deze tool gaf me taal om meer bewust te worden van mezelf en van anderen. Als resultaat hiervan heb ik verbeteringen gezien in mijn relaties, waaronder mijn huwelijk. ‘Last but not least’ ben ik gegroeid in het leiden van mezelf en anderen door het praktisch toepassen van MBTI.

Mijn achtergrond ligt in human resource management, counseling en coaching. De rode draad is mensen helpen groeien in hun identiteit, relaties en het overwinnen van obstakels. De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in MBTI als MBTI® Certified Practitioner.

Ik houd van wandelen in de natuur, foto's maken en koffie drinken bij voorkeur in Italië :-)

 
 

Wat bied ik aan?

De coaching die ik aanbied, helpt je om:

 • te ontdekken wat je natuurlijke sterke punten zijn en je potentiële groeigebieden. 
 • belangrijke verschillen tussen mensen te waarderen en te begrijpen hoe verschillende typen op een aanvullende manier kunnen samenwerken.

Ik gebruik Myers Briggs als hulpmiddel voor zelfevaluatie. Ik plaats je niet in een hokje, maar zorg voor een ontdekkingsreis waar je zelf kunt ontdekken wat je natuurlijke voorkeuren zijn. Ik werk met individuen, koppels, vrienden, werkmakkers en teams.

De doelen van de coaching kunnen zijn:

 • Begrijpen van je natuurlijke sterke punten
 • Activeren van je onderbenutte vaardigheden
 • Begrijpen van stressreacties
 • Probleemoplossing

In relatie met anderen

 • Familie relaties
 • Werkrelaties
 • Communicatiestijlen
 • Oplossen van conflicten

Werken in teams en organisaties

 • Leiderschapsstijl
 • Team- en organisatiecultuur
 • Veranderingsprocessen

De coaching vindt via internet conferentie plaats (Skype of Zoom).  Ik geef ook workshops en trainingen voor teams op locatie. Deze programma’s zijn altijd maatwerk. 

Als je geïnteresseerd bent en een gratis eerste gesprek wilt, neem dan gewoon contact met me op.

 
 

Waarom Myers Briggs?

Myers Briggs (MBTI) helpt je je zelfbewustzijn te verdiepen, je relaties te verbeteren en een betere leider te worden. Ik heb het zelf ervaren door mijn sterke punten te ontdekken en mijn groeigebieden te ontwikkelen dat zowel mijn persoonlijke als  werkrelaties verbeterden. Ik ben erg enthousiast over deze tool.

De Myers-Briggs Type Indicator is een internationaal erkend psychologisch hulpmiddel dat gebaseerd is op tientallen jaren van onderzoek. Het biedt een nieuw perspectief om onszelf en anderen te begrijpen in de manier hoe we informatie verzamelen en beslissingen nemen.

Het model van Myers Briggs is gebaseerd op vier voorkeuren:

 1. Waar besteed je in eerste instantie het liefst je energie aan?  
 2. Hoe verwerkt je bij voorkeur de informatie dat tot je komt?
 3. Op welke manier neem je bij voorkeur beslissingen?   
 4. Hoe organiseer je het liefst je leven?
 
 
Dit was één van de interessantste ontdekkingen van zelfbewustwording die ik heb gedaan. Ik vond het erg leuk om met Jacolien mijn persoonlijkheid te analyseren en mijn sterke en zwakke punten te leren kennen, terwijl zij professioneel inzicht en feedback gaf. Ik zou zonder aarzelen weer door haar gecoacht willen worden en heb haar aanbevolen aan verschillende collega’s en vrienden.
— Hélène van der Roest
Voor het eerst heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik reageer in stressvolle situaties en waarom ik op deze manier reageer. Jacolien kon dit met duidelijke voorbeelden uitleggen. Ik heb ook tips gekregen hoe ik hiermee om kan gaan. Iedereen die meer zelfinzicht wil krijgen, raad ik deze gesprekken aan.
— Jessica Scholten
De juiste vragen, de duidelijke uitleg, de indringende analyses, het inzichtelijke advies en nuttige tips hebben onze ogen weer geopend. Zelfs na 20 jaar huwelijk heeft dit proces ons geholpen om elkaar nog beter te leren kennen en begrijpen. Een MBTI coaching met Jacolien, van harte aanbevolen
— Arno en Dorien van Engelenburg
De coaching heeft ons geholpen om te zien hoe we onze verschillen praktisch als sterke punten kunnen gebruiken, zowel in ons werk als in ons gezinsleven. Ook hebben we geleerd hoe onze overeenkomsten geen zwak punt voor ons hoeven te zijn. We zijn door deze nieuwe en waardevolle inzichten opnieuw gemotiveerd voor ons werk samen en als ouders.
— Kristian en Karianne Lande